Varkensteam+haalt+65%2E000+euro+op
Nieuws
©

Varkensteam haalt 65.000 euro op

Maar liefst 65.000 euro haalden de vier leden van het varkensteam van BIG Challenge op tijdens Alpe d’HuZes.  In totaal fietsten en liepen de teams van BIG Challenge, mensen werkzaam in de agrarische sector, een mooie 750.000 euro bij elkaar op de Franse berg en de teller staat nog niet stil. "Het blijft een bijzondere en onvergetelijke ervaring", aldus varkenshouder John van Paassen.

Het varkensteam van BIG Challenge bestaat uit slechts vier personen: Frank Henst, John van Paassen, Leon van der Velden en Jan Klein Zieverink. Ze fietsten onder de naam POV, Producenten Organisatie Varkens, vijf tot zes keer de Alp op. Ze zijn supertrots op het resultaat. John van Paassen: “We kregen dat bedrag bij elkaar dankzij een aantal grote sponsors, maar zijn ook heel dankbaar voor alle giften van mensen en bedrijven uit de buurt.” Verder organiseerden ze onder andere een dienstenveiling en een barbecue waarmee ze veel geld ophaalden.

Warm bad


Van Paassen zegt terug te kijken op een hele speciale week in de Franse Alpen. Ondanks dat het de derde keer is dat hij de Alpe d’Huez met de fiets beklom, blijft het een bijzondere ervaring. “Het is niet uit te leggen wat je daar meemaakt, het is als een warm bad.” De reacties van de mensen zijn hartverwarmend en ze hebben alle vier intens genoten. “Met 15.000 mensen op een berg bij elkaar voor één doel blijft bijzonder om mee te maken.”

De dag van de beklimming zelf was zwaar, benadrukt de varkenshouder uit Deurne. “Maar ik ben heel blij dat ik dit nog mag doen, met een gezonde vrouw en kinderen. We doen het met alle mensen die vechten tegen kanker in gedachte, maar ook om te voorkomen dat mensen in de toekomst kanker krijgen.” De bedankjes van mensen die vechten tegen kanker raakten hem diep. “Als je hoort dat iemand er nog is dankzij het onderzoek dat mede door Alpe d’HuZes wordt betaald, dan doet dat wel wat met je. Het is heel bijzonder dat dankzij onze acties er tienduizend extra mensen nog in leven zijn. Daar doen we het allemaal voor.”

BIG Challenge is 11 jaar geleden opgericht door varkensadviseur Herman Houweling en uitgegroeid tot het grootste team van Alpe d’HuZes. Er deden dit jaar ruim 180 mensen - in verschillende teams - met BIG Challenge mee. In totaal is voor Alpe d’HuZes circa 11,8 miljoen euro opgehaald, dat 100 procent naar het kankerfonds KWF gaat.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer