Brandveilig+en+net+biggen+produceren
Bedrijf in Beeld
©

Brandveilig en net biggen produceren

Bas Straathof, bedrijfsleider van de Sebava-locatie met zeugen in Koningsbosch, is gespitst op netheid en brandveiligheid. Zowel in als buiten de stallen voert hij die imago-verbeterende aspecten door. Zo is de door tl-verlichting uit 2011 compleet vervangen door led-verlichting. Knipperende tl-buizen zijn brandgevaarlijk en led-tubes zijn niet alleen vocht- en stofdicht maar ook energiezuiniger. Ook het inwendige van de stopcontacten heeft het zwaar te verduren in een stalomgeving. Na 7-8 jaar zijn ze al aan vervanging toe, bleek uit een strenge elektrakeuring: NTA 8220.

Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Koos Groenewold

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer