Dubbel+vaccineren+in+je+uppie
Bedrijf in Beeld
©

Dubbel vaccineren in je uppie

Een vaccinatie tegen Circo en Mycoplasma is nodig om gezonde biggen met een goede weerstand tegen deze lastige ziekteverwekkers te leveren. Met de IDAL 3G Twin kan Bart ten Have in zijn eentje 300 biggen in drie kwartier dubbel vaccineren.

Vaccinaties tegen circo en mycoplasma zijn volgens Bart ten Have belangrijk voor het afleveren van gezonde biggen met een goede weerstand tegen deze belangrijke ziekten. Met de IDAL 3G Twin kan Bart het alleen en bespaart hij wekelijks minimaal drie kwartier tijd. En hij kan het vaccineren nu inplannen op een moment dat hem dat zelf het beste past. Bart ten Have verzorgt de 500 zeugen en hun biggen nu grotendeels alleen. Alleen bij het afleveren van de biggen helpt zijn vader Erik nog. Die heeft zijn tijd nodig voor de 80 meklkoeien en het werk op het land.
Al lange tijd werkt Bart met twee IDAL’s om de biggen te vaccineren. Dat was al een verbetering ten opzichte van vaccineren met de naald. “Bij twee vaccinaties per big moest je iedere week 48 naalden wisselen.”
Met de IDAL 3G Twin verloopt het allemaal nog gemakkelijker. Met een lange plank sluit Bart de biggen in hun nest op. Daarna vaccineert hij de biggen een voor een en zet ze terug bij de zeug. Merken met een stift hoeft niet.

Tekst: John Lamers
Beeld: Koos Groenewold

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer