Investeer+vooral+NIET+in+jezelf%21%3F
Blog
©

Investeer vooral NIET in jezelf!?

Als ondernemer in de primaire sector ziet u alles om u heen veranderen. Als u verdere schaalvergroting op u af ziet komen vanwege duurzaamheid of efficiëntieverbetering, dan is het goed om u te realiseren dat u zelf misschien ook moet aanpassen aan de veranderende omstandigheden.

Als u de arbeidsbezetting minimaal wil laten stijgen na een schaalvergroting, is de uitdaging hoe u dat gaat realiseren. Hierbij kan monitoring een belangrijk medium zijn om dat voor elkaar te krijgen. U wordt 'ontzorgd' door nieuwe technieken. Technieken die geschikt zijn, vragen een extra investering. Dat hoeft niet erg te zijn als u weet wat u ervoor terugkrijgt. Of sterker nog: wat u niet hoeft uit te geven aan andere kosten zoals arbeidskosten.

Neemt bijvoorbeeld de arbeidsbehoefte op uw bedrijf toe, dan is dat een goede reden om te investeren in uzelf. Kent u uzelf namelijk wel goed genoeg?
De meeste mensen denken zichzelf te kennen. Zo werd een ondernemer die een assessment had gedaan, geconfronteerd met zichzelf. Het persoonlijke beoordelingsprogramma bracht karaktereigenschappen aan het licht waar hij zichzelf niet van bewust was. Hij bleek minder empathisch/inlevend te zijn dan hij zelf dacht, iets wat hij bijna niet kon geloven. Het mooie was dat zijn vrouw lachend de uitslag bevestigde. Werk je met personeel, dan is het vermogen om je goed in te kunnen leven in de situatie van de ander belangrijk om een goede werksfeer te creëren en gezamenlijk succes te behalen.

Investeer daarom als ondernemer niet alleen in je bedrijf, maar ook in jezelf. Dit zul je nodig hebben om je te kunnen aanpassen aan jouw veranderende omstandigheden.

Rudy van den Heuvel
Verkoopleider Sector Varkens De Heus Voeders

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  5 %
 • Zondag
  13° / 9°
  15 %
 • Maandag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer