Mongoli%C3%AB+valt+ten+prooi+aan+AVP
Nieuws
©

Mongolië valt ten prooi aan AVP

Rusland en China kampen met uitbraken van Afrikaanse varkenspest (AVP). Maar nu is ook in Mongolië de eerste besmetting met AVP vastgesteld bij een varkensbedrijf. Dat bevestigt het internationale informatiecentrum voor diergezondheid OIE.

Op het Mongoolse varkensbedrijfje werden op 9 januari 85 dode varkens aangetroffen. Een dag later werd bevestigd dat ze besmet waren met het AVP-virus. Alle 214 varkens zijn geruimd. Hygiënemaatregelen zijn getroffen en zonering is ingesteld.

Het bedrijf ligt centraal in het dunbevolkte Mongolië. Hoe het AVP-virus daar terecht is gekomen, is onbekend. Experts vrezen dat het AVP-virus niet is te stoppen, zeker niet als het zich vestigt onder de populatie wilde zwijnen. Bovendien kan het virus een jaar lang overleven in bijvoorbeeld gedroogde hammen als die producten afkomstig zijn van met AVP besmette varkens.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer