Uitrijdverbod+op+bouwland+opgeschoven
Nieuws
©

Uitrijdverbod op bouwland opgeschoven

Binnen een week na schriftelijke verzoeken van diverse organisaties om het uitrijdverbod van mest per 1 septemeber te verschuiven, komt LNV-minister Schouten met haar antwoord. Vooralsnog wordt alleen het uitrijdverbod op bouwland opgeschoven naar 15 september. Zo'n besluit voor grasland neemt Schouten pas na  inwinnen van advies.

Schouten heeft de Commissie Deskundigen Meststoffenwet (CDM) om meerdere adviezen gevraagd. Zij vraagt de deskundigen of het oprekken van twee weken voro bouwland voldoende is. Als een uitrijdverbod op akkerbouw ook op een nog latere datum verantwoord is, wil zij dat weten van de deskundigen en ook onder welke voorwaarden dat kan.

Voor grasland houdt Schouten vooralsnog vast aan het uitrijdverbod per 1 september. Later uitrijden zou mogelijk schadelijk zijn voor het milieu. Daarom heeft zij ook over de mogelijke effecten van het verruimen van de uitrijdperiode voor grasland advies gevraagd bij het CDM. Ook voor het scheuren van grasland met het oog op graslandvernieuwing wint zij advies in bij die deskundigencommissie.

Meer over het uitrijdverbod.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer