China+opgeschrikt+door+AVP
Nieuws
©

China opgeschrikt door AVP

China is ook ten prooi gevallen aan Afrikaanse Varkenspest (AVP). Officieel is bevestigd dat een eerste bedrijf in het varkensrijkste land ter wereld is besmet met AVP. Op een bedrijf met ruim 8.000 varkens werden 1 augustus tientallen dode dieren gevonden en positief getest.

Deze AVP-uitbraak zorgt ervoor dat de Chinese (lokale) overheid het noodplan AVP wordt ingevoerd.  Naast het ruimen van de alle dieren en vernietigen van alle producten en bijproducten op het besmette bedrijf is er een beschermingszone ingesteld. Quarantaine maatregelen zijn in de regio doorgevoerd en ook mogen vervoersbewegingen alleen gecontroleerd plaatsvinden. Ook worden de in het wild levende zwijnen intensiever gecontroleerd op AVP. Mogelijk circuleert het AVP-virus ook onder de zwijnenpopulatie in China.

Hoe het virus op het bedrijf in het oosten van China is terechtgekomen, is nog onbekend. Dat meldt de OIE (organisatie die onder meer meldingen van besmettelijke dierziekten wereldwijd bundelt).

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer