Van+Loon+en+Schippers+werken+samen+aan+gezondere+keten
Nieuws
©

Van Loon en Schippers werken samen aan gezondere keten

HyCare als wapen voor een betere diergezondheid en varkens volledig antibioticavrij op laten groeien. De integrale hygiëne-aanpak van MS Schippers wordt op grotere schaal uitgerold onder de Beter Leven varkenshouderijen uit de keten van de Van Loon Group. Een speciaal investeringsfonds zal daaraan een impuls geven.

In 2016 is vleesverwerker Van Loon Group (locaties in Eersel en Son)  in samenwerking met MS Schippers in Bladel gestart met een HyCare pilot bij vier vleesvarkenshouders. Deze praktijktest is begin 2018 afgerond en heeft interessante resultaten opgeleverd. Dieren zijn gezonder, het preventief gebruik van antibiotica is volledig uitgebannen en het correctief antibioticagebruik gereduceerd tot enkele gevallen per bedrijf. Ook heeft de HyCare-aanpak een verbetering van de werkomgeving voor de varkenshouders en de dierverzorgers opgeleverd, evenals een betere leefomgeving voor de varkens.

Daarom gaan Van Loon Group en preventieve gezondheidsspecialist MS Schippers intensief samenwerken. Het doel: de diergezondheid nog verder verbeteren. De vleesverwerker streeft ernaar de HyCare-aanpak binnen twee jaar verder uit te rollen in zijn keten.

Investeringsfonds


Van Loon Group en MS Schippers willen de varkenshouders financieel ondersteunen bij het implementeren van HyCare op hun bedrijf. Samen met Rabobank hebben zij een investeringsfonds opgericht. Dit fonds verstrekt onder gunstige voorwaarden financieringen aan de varkenshouders om het coaten van de stallen mogelijk te maken. Het aantal varkenshouders dat kan putten uit het investeringsfonds is beperkt. Geïnteresseerde varkenshouders kunnen zich melden bij Van Loon Group.

De officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst en de oprichting van het investeringsfonds samen met Rabobank vindt eind juni plaats.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer