Onderzoekscentrum+Delta+Canada+geeft+varkensfokkerij+forse+impuls
Nieuws
©

Onderzoekscentrum Delta Canada geeft varkensfokkerij forse impuls

Het nieuwe onderzoekscentrum Delta Canada van Topigs Norsvin is officieel geopend. Het ‘geïsoleerd’ gelegen centrum gaat klanten in de VS, Canada en de rest van de wereld voorzien van de nieuwste topgenetica. De eerste beren zullen eind dit jaar de testlocatie van Delta Canada gaan verlaten.

Delta Canada in Woodlands (Manitoba) is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Topigs Norsvin als wereldwijde leverancier van genetica. Hans Olijslagers, Chief Technology Officer van Topigs Norsvin: "Delta Canada zal de genetische vooruitgang in onze Z-lijn en TN Tempo aanzienlijk verhogen. Dit maakt deel uit van de lange termijn fokkerijstrategie van Topigs Norsvin en zal substantieel bijdragen aan onze doelstelling om de genetische vooruitgang in de komende periode te verdubbelen."

Het nieuwe onderzoekscentrum in Canada huisvest 2.600 varkens en er worden jaarlijks 7.500 jonge kernberen van de TN Tempo en de Z-lijn getest. De bouw vergde een investering van ??10 miljoen euro. Het is gebouwd met de nieuwste technologie voor maximale dierenwelzijn, het hoogste biosecurity-niveau en een minimale milieu-impact. IFIR-voerstations registreren de individuele voederopname en een CT-scanner maakt het mogelijk om de karkassamenstelling, robuustheid en vleeskwaliteit sneller en met grotere nauwkeurigheid te verbeteren.

De locatie ligt dicht bij de internationale luchthaven Richardson van Winnipeg. Dit logistieke voordeel maakt het eenvoudig om hoogkwalitatieve beren en sperma met de hoogste genetische waarde te exporteren.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer