Sociale+excuses+Pali+Group+voor+%E2%80%98a%2Dsociaal%E2%80%99+rijgedrag
Nieuws
©

Sociale excuses Pali Group voor ‘a-sociaal’ rijgedrag

Pali Group reageert via Facebook proactief  over zogenaamd 'a-sociaal rijgedrag' van een van hun chauffeurs. Het bedrijf dat onder meer handelt in vee biedt mensen in een file, die onder snikhete omstandigheden een vrachtwagen rechts van zich zien passeren welgemeende excuses aan voor vakkundig handelen.

De chauffeur kreeg in zijn cabine de waarschuwing dat door het stilstaan de temperatuur bij de levende dieren flink aan het stijgen was. Deze temperaturen kwamen dicht in de buurt van de hoogste gewenste waarde. De chauffeur handelde vervolgens zoals hij het had geleerd op de cursus Verantwoord Veetransport en de 'Branche-richtlijn noodplan veetransport' van het Saveetra en Vee&Logistiek Nederland. Dus koos hij ervoor om de file via de vluchtstrook voorbij te rijden. Vooraf heeft de chauffeur zich gemeld bij de hulpdiensten en hij heeft zijn snelheid aangepast.

Het is volgens de Pali Group natuurlijk wel een vreemd gezicht: een veewagen over de vluchtstrook voorbij zien komen. De chauffeur heeft met die actie uit nood gehandeld. In het belang van het welzijn van het levende vee in zijn vrachtwagen. Door de rijwind daalde de temperatuur in de wagen. Dit zorgt voor verkoeling bij de extreem warm weer, zoals de afgelopen weken het geval was. Maar ook bij andere calamiteiten mogen chauffeurs terugvallen op de richtlijnen in het noodplan.

“Wij hopen op deze manier meer duidelijkheid te geven over de lastige beslissingen die onze chauffeurs soms moeten maken. Wij bieden onze welgemeende excuses aan als u zich aan een van deze beslissingen gestoord heeft”, meldt Pali Group op haar facebook-pagina.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer