POV+jaagt+structurele+sector%2DPR+na
Nieuws
©

POV jaagt structurele sector-PR na

Varkenshoudster Ruth van der Haar raakte in haar blog op Varkens.nl (Einde Varkens Vandaag?) van 26 juli een gevoelige snaar: er moet meer vaart komen in de uitbouw van de sector-PR. Een heel klein handjevol varkenshouders doet dit nu op eigen kracht. Samen sterk is in de varkenshouderij ver te zoeken. Ook maakt zij zich zorgen over het niet hoog op de bestuurlijke agenda hebben staan van zo’n cruciaal punt voor de varkenshouderij.

De POV geeft een reactie op de uitlatingen van Van der Haar. “Het is belangrijk dat de varkenshouderij over voor het voetlicht wordt gebracht bij het grote publiek”, benadrukt Ingrid Jansen , voorzitter van de POV. “Daarvoor kunnen wij niet zonder de inzet en het enthousiasme van varkenshoud(st)ers in de regio. Zij zijn enorm belangrijk voor het bereiken van burgers en buitenlui in hun regio en hier hét visitekaartje van de POV.”

De samenvoeging van de LTO Vakgroep Varkenshouderij en de NVV heeft echter veel tijd en aandacht opgeslokt, erkent Jansen.  “Veel meer dan wij vooraf hadden voorzien. Op veel dossiers was meer voortvarendheid geboden. Wij kunnen nu stellen dat de organisatie staat en de meeste dossiers een ‘aanjager’ hebben vanuit bestuur en werkorganisatie.”

Het hebben van een aanjager geldt ook voor de sector-PR. Sinds enkele weken beschikt de POV over een eigen communicatie-adviseur  (Geesje Rotgers), die volgens Jansen mede ondersteuning zal geven aan de sector-PR. “Vooruitlopend hierop vond begin deze zomer al een eerste bijeenkomst plaats over de invulling van de collectieve sector-PR, waarbij verschillende PR-initiatieven aanwezig waren zoals Varkens Vandaag. De POV heeft verantwoordelijkheid genomen door sector-PR ook onderdeel te laten zijn van de contributienota zodat er ook structurele financiering is voor deze belangrijke activiteiten”, stelt de POV-voorzitter. “Vrijwillige financiering zoals in het verleden het geval was, is niet toekomstbestendig gebleken. Het is nu belangrijk om in gezamenlijkheid te bepalen hoe deze middelen zo efficiënt mogelijk kunnen worden ingezet om een maximaal rendement te behalen. Wij verwachten dan ook hier de machine spoedig voldoende geolied te hebben.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  85 %
Meer weer