Maak+bezwaar+tegen+aanpassing+geurnorm
Nieuws
©

Maak bezwaar tegen aanpassing geurnorm

De POV roept varkenshouders op bezwaar in te dienen tegen de voorgenomen aanpassingen van de geurnormen (minder reductie) van combiwassers en een biologische wasser. Hoe meer ondernemers en organisaties hun argumenten delen, hoe duidelijker het is voor het ministerie I&W. Zelf hebben de POV, LTO Nederland, de agrarische adviesbureaus en fabrikanten van luchtwassers de krachten gebundeld en de staatssecretaris opgeroepen tot overleg.

Varkenshouders die bezwaar willen maken, hebben nog tot en met 30 mei de mogelijkheid. De POV heeft een voorbeeldbrief opgesteld waarmee varkenshouders hun bezwaren tegen de voorgestelde aanpassingen kunnen indienen. In de voorbeeldbrief staat onder andere dat bezwaar nodig is omdat deze aanpassingen zijn gebaseerd op veel te weinig metingen. Daarbij was bovendien een flink deel van de gemeten installaties nog maar korte tijd in werking en kon hiermee nog geen optimale reductie worden behaald.

Minder uitbreidingskansen


De aanpassingen aan de Regeling geurhinder en veehouderij en de Regeling ammoniak en veehouderij zijn op deze website te vinden. Iedereen kan hierop reageren en bezwaar maken. De voorgestelde aanpassingen hebben gevolgen voor geurnorm van combiwassers en één biologische wasser. De geurnormen gaan omhoog, waardoor er minder uitbreidingskansen zijn voor varkenshouders. Dit geldt voor zowel bedrijven die deze luchtwassystemen al toepassen als voor bedrijven die deze in de toekomst willen toepassen.

Het indienen van bezwaren tegen de aanpassingen aan de geurnormen via de voorbeeldbrief kan via deze website.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer