Mestcentrum+kan+rekenen+op+euro%E2%80%99s
Nieuws
©

Mestcentrum kan rekenen op euro’s

Het Nederlands Centrum voor Mestverwaarding (NCM) krijgt financiële ondersteuning vanuit de overheid. De activiteiten van het NCM passen binnen het mestbeleid dat is vastgelegd in het zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn. Ook voldoet de toekenning van de overheidssubsidie aan Europese kaders. Daarom kan het mestverwaardingscentrum in 2018, 2019 en 2020 een jaarlijkse bijdrage van 100.000 euro tegemoet zien. Die 300.000 euro is het maximum, schrijft LNV-minister Carola Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.

Kenniscentrum en aanjager


Het initiatief in de mestbranche startte in februari 2018. Het NCM moet uitgroeien tot het kenniscentrum en de autoriteit op het gebied van mestverwerking en verwaarding van organische mestproducten. Ook dient het NCM volgens Schouten een aanjager te worden voor de productie van hoogwaardige meststoffen uit dierlijke mest.

In de voorwaarden voor de subsidietoekenning is opgenomen dat maximaal 50 procent van bepaalde kosten mogen worden opgevoerd. Op de jaarlijkse begroting van het Nederlands Centrum voor Mestverwaarding - van rond de 400.000 euro - is de verantwoording van die subsidiabele kosten geen probleem.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer