Directeurloos+tijdperk+Securefeed+ten+einde
Nieuws
©

Directeurloos tijdperk Securefeed ten einde

Na acht maanden zonder kopman te hebben doorgewerkt, heeft SecureFeed een nieuwe directeur gevonden. Rien Huige (51) gaat per 1 juli leiding geven aan de organisatie die zorg draagt voor de borging van de voedselveiligheid van diervoeders die aan veehouders worden geleverd.

Huige is een netwerker en komt over van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN). Hij leidde er verschillende afdelingen, waaronder de afdeling Landbouw & Levensmiddelen. Daarvoor werkte hij bij het ministerie van LNV in verschillende functies. Zo was Huige vanuit de Landbouwraad bij de Permanente Vertegenwoordiging in Genève waar hij verantwoordelijk was voor de WTO landbouwonderhandelingen en voedselveiligheidsissues. Met zijn aanstelling keert Huige weer terug in de agrosector. Hij ziet het als een mooie uitdaging om met SecureFeed verder te bouwen aan de ketenborging van de voedselveiligheid van zuivel, eieren en vlees.

Zijn voorganger Frank Jorna ging per 1 november 2017 aan de slag bij Wageningen Livestock Research als Operational Manager bij Dairy Campus in Leeuwarden. Jorna was betrokken bij de oprichting van SecureFeed in 2014.

Ketenborging


Ruim 500 bedrijven zijn aangesloten als deelnemer bij SecureFeed . Deze bedrijven leveren voedermiddelen (droog en vochtrijk), mengvoeders en toevoegingsmiddelen direct en indirect aan de veehouder. Met SecureFeed werken zij samen aan risicobeoordeling en monitoring van grondstoffen en leveranciers hiervan. Bundeling en uitwisseling van kennis en expertise onderling en met ketenpartners en externe partijen versterkt de risicobeheersing. Ketenborging van de voedselveiligheid moet herstel van vertrouwen in voedsel van dierlijke oorsprong opleveren.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer