Binnenlandse+varkenshandel+concentreert+zich
Nieuws
©

Binnenlandse varkenshandel concentreert zich

Varkenshandel Van den Berkmortel heeft afscheid genomen van het verhandelen van vleesvarkens en biggen in het binnenland. Handelshuis Schuttert uit Ommen heeft deze tak van het Brabantse handelsbedrijf in Sint-Oedenrode sinds 16 april overgenomen. Om hoeveel verhandelde varkens per jaar het gaat, daarover doet eigenaar en verantwoordelijke voor de in- en verkoop, Marcel van den Berkmortel, geen mededelingen.
Van den Berkmortel houdt de export van varkens naar Zuid-Europa nog wel in eigen hand. Ook de eigen varkenshouderijen en de afzet van het vlees blijven in eigen hand. Het vlees van hun eigen varkens verkopen ze via hun boerderijwinkel PuurBrabant.

Weekend van het Varken


Het bedrijf timmert flink aan de weg wat betreft sectorimago. Zo organiseert het al jaren op een rij in september het Weekend van het Varken. Hun bedrijfslocaties zijn dan gratis toegankelijk. Ze geven uitleg over de verzorging van de varkens, de verwerking van het vlees en zetten ze verschillende activiteiten op voor jong en oud.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer