Inzicht+in+toekomstbestendigheid+krijgen
Nieuws
©

Inzicht in toekomstbestendigheid krijgen

Wageningen University & Research is op zoek naar varkenshouders die geïnteresseerd zijn in de integrale duurzaamheid van hun bedrijf. Ofwel hoe scoren ze op de punten milieu, mens, economie en dierenwelzijn. Daartoe zullen uitvoerige enquêtes worden afgenomen over duurzaamheidsaspecten in hun bedrijfsvoering.

Dat onderzoek maakt deel uit van het Europese project SusPigSys: Duurzame varkensproductiesystemen. Daarin werken onderzoeksinstanties in Duitsland, Oostenrijk, Finland, Italië, Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk samen (september 2017- augustus 2020).

Dit jaar gaan onderzoekers tussen mei en september in al die landen 1 tot 2 dagen spenderen op elke aan het project deelnemende varkensbedrijf. Ter plekke verzamelen ze gegevens over zaken die betrekking hebben op de  economie, het milieu, de maatschappij en het dierenwelzijn. Ook zijn ze geïnteresseerd in de tevredenheid van de varkenshouders zelf.

Als tegenprestatie krijgen deelnemende varkenshouders een overzicht van de zwakheden en de sterke punten van hun bedrijf bij de verschillende pijlers van duurzaamheid. Ook krijgen ze u informatie over hun positie in vergelijking met het gemiddelde van Nederlandse en Europese collega’s. Dit biedt de mogelijkheid om te benchmarken met andere deelnemers uit het onderzoek om punten op het eigen bedrijf te kunnen verbeteren. Daarmee kunnen deelnemers op termijn profijt hebben omdat ze de toekomstbestendigheid van hun bedrijf doelgericht kunnen verbeteren.

Wageningen Research voert het project in Nederland uit. Geïnteresseerde varkenshouders kunnen mailen naar Herman Vermeer (herman.vermeer@wur.nl).

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer