Samenwerking+bij+mestverwaarding
Nieuws
©

Samenwerking bij mestverwaarding

De activiteiten van het Projectbureau Lokale Mestverwerking (PLMV) en de exportactiviteiten van Bureau Mest Afzet (BMA) worden samengevoegd in het Nederlands Centrum voor Mestverwaarding (NCM).  Door de krachten te bundelen in dit onafhankelijke kenniscentrum kan de mestverwerking en de afzet van de eindproducten sneller van de grond komen.

De kennis op het gebied van mestverwerking en -verwaarding van organische mestproducten is al ruim aanwezig binnen de twee partijen die gaan samenwerken in het NCM. Bureau Mest Afzet is vraagbaak over de wet- en regelgeving van dierlijke meststoffen en de afzet in binnen- en buitenland. BMA kent de mogelijkheden voor mestverwerking en export. Het ondersteunt bij afzet, procedures en erkenningen en zorgt voor het uitwisselen van ervaringen.Het PLMV is een gezamenlijk initiatief van Mestac, LLTB, Agrifirm Exlan, LTO Noord en ZLTO en stichting Mestbank Zuid. Het ondersteunt onder andere de aanvragen voor het Mestinvesteringsfonds.

Het NCM wordt ondersteund door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), de provincies en het (agrarisch) bedrijfsleven. Jan Roefs is benoemd tot directeur/bestuurder van de NCM. Hij heeft ervaring met het vermarkten van meststoffen en heeft in de afgelopen jaren een bestuurlijk netwerk opgebouwd bij de verschillende partijen die in het NCM samenwerken.

Lees ook dit artikel over de achtergronden van een Nederlands Coördinatiecentrum Mestverwerking.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer