Einddatum+varkensrechten+2028
Nieuws
©

Einddatum varkensrechten 2028

Fosfaatrechten en varkens- en pluimveerechten ziet LNV-minister Carola Schouten als belangrijk onderdeel van een eindige regeling. De rechten zijn volgens haar een tijdelijk middel om een balans te bereiken tussen de productie van dierlijke mest en de beschikbare afzetruimte. Om dat doel te behalen gaat volgens haar een tijdspanne van tien jaar vergen. Schouten rekent op 1 januari 2028 als einddatum van die regeling en dan zullen die rechten niet meer bestaan.

Doordat die datum door de LNV-minister is genoemd, komt de fiscale afschrijfbaarheid van rechten binnen handbereik. Varkensrechten zijn dan lineair af te schrijven voor de (verwachte) einddatum van 1 januari 2028.

Dit staat in haar brief aan de Tweede Kamer met toezeggingen AO zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn en stand van zaken mestbeleid op 20 december 2017.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer