AVP+kan+zomaar+Hongarije+binnen+rennen
Nieuws
©

AVP kan zomaar Hongarije binnen rennen

Het is absoluut niet ondenkbaar dat Afrikaanse Varkenspest de komende periode ook opduikt in Hongarije. Op nog geen 2 kilometer afstand van de Hongaarse grens met Oekraïne is een wild zwijn afgeschoten dat besmet bleek te zijn met het Afrikaanse Varkenspestvirus. Het jagen op de zwijnen in het Oekraïense jachtgebied vlakbij de grens bij Berehiv vond plaats op 16 januari.

Ruim vijf jaar geleden kampte Hongarije nog met uitbraken van Klassieke Varkenspest (KVP) binnen haar landsgrenzen. Het KVP-virus circuleerde toen nog onder wilde zwijnen. Met veel inzet en geld vanuit de EU is het land in mei 2013 vrij kunnen worden van KVP. Daarvoor was een uitroeiingsprogramma van zes jaar voor nodig. De EU stak destijds anderhalf miljoen euro in de KVP-bestrijding.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer