Mestverwerking+regio+Oost+krijgt+tik
Nieuws
©

Mestverwerking regio Oost krijgt tik

De Raad van State heeft de omgevingsvergunning voor een mestverwaardingsinstallatie van Twence in Zenderen nietig verklaard. De realisatie van een installatie voor verwerking van 250.000 ton mest valt dus niet binnen het bestemmingsplan.

Twence betreurt dit besluit dat de realisatie van de mestverwaardingsinstallatie op die locatie uitsluit. De aangescherpte wet- en regelgeving vraagt om alternatieve manieren van mestverwerking. Daarnaast wordt in het nieuwe regeerakkoord ingezet om verdere verduurzaming van de agrarische sector, waarbij mestverwaarding een belangrijke pijler is. Realisatie van een grootschalige regionale mestverwaaringsinstallatie zoals Twence beoogde is dan ook van groot belang voor de agrarische sector.

De afvalverwerker in regio Oost zegt zich te beraden over het verdere verloop van dit project. In de laatste week van oktober verwacht Twence uitsluitsel te kunnen geven. De uitbreiding van de mestverwerkingscapaciteit in regio Oost loopt in ieder geval extra vertraging op. Het besluit van Twence is echter cruciaal.

Lees meer over het project van Twence.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer