Varkenshouderij+blijft+6%2C5%25+onder+sectorplafond
Nieuws
©

Varkenshouderij blijft 6,5% onder sectorplafond

De gevolgen van de vrijwillige Regeling Fosfaatreductie Varkenshouderij 2017 zijn nu ook versterkt terug te zien in de prognoses. Via voermaatregelen zou volgens de POV zo’n 830.000 kilo minder fosfaat op de mestmarkt terecht komen. De fosfaatreductie van de varkenshouderij zal dit jaar echter fors hoger uitpakken dan verwacht. Dat wijst de meest actuele 'Monitor fosfaatreductiepakket' uit, een CBS-rapportage over de stand van zaken per 1 oktober.

Ten opzicht van de CBS-becijferingen per 1 juli zal de varkenssector 1,8 miljoen kilo minder fosfaat met mest uitscheiden. De verwachting is dat de varkenssector dit jaar 37,1 miljoen kilo fosfaat met mest zal produceren. Eén van de oorzaken voor dit verschil is de verlaging van het fosforgehalte van varkensmengvoer die de CBS nu wel in de prognose heeft verwerkt.

Het sectorplafond voor de Nederlandse varkenshouderij is 39,7 miljoen kilo fosfaatexcretie per jaar. Dit houdt in dat de sector 6,5% procent onder haar plafond zal blijven.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  80 %
Meer weer