Wel+minister+van+Landbouw
Nieuws
©

Wel minister van Landbouw

Even was er onduidelijkheid, maar nu melden diverse dagbladen dat er wél een minister van Landbouw komt. Deze wens van het CDA en LTO Nederland gaat nu waarschijnlijk in vervulling.

LTO-voorzitter Marc Calon, lijkt gelijk te krijgen. In een interview met Nieuwe Oogst TV op woensdag 11 oktober gaf hij aan dat er er dik in zat dat er wel een minister van Landbouw zou komen, ook al waren er op dat moment nog berichten dat het niet zo was. LTO heeft flink gelobbyd voor een minister in plaats van een staatssecretaris. Calon: “Want een minister zit iedere week bij de ministerraad, dus die ziet wat er gebeurt.”

In de ministeries zitten volgens Calon te veel ambtelijke types. “Daarom wil LTO een minister met gezond boerenverstand, die weet wat er in de praktijk gebeurt.”

Nu is het dus even wachten of dit ook waarheid gaat worden en er inderdaad een minister van Landbouw komt met een agrarische achtergrond. Bij zowel het CDA als de VVD zijn wel geschikte kandidaten te vinden.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer