POV+gaat+zelf+promoten
Nieuws
©

POV gaat zelf promoten

De promotie van de sector zal de POV vanaf volgend jaar waarschijnlijk zelf oppakken."Sectorpromotie zal dan ook waarschijnlijk onderdeel gaan uitmaken van de contributienota van de POV," zegt voorzitter Ingrid Jansen.

De POV was afgelopen jaren volgens Jansen te veel een doorgeefluik voor geld en middelen naar andere organisaties, zoals Varkens in Zicht en Varkens Vandaag. "Dat gaf onvoldoende resultaat. Ook  al gebruikt de sector daarnaast op eigen initiatief volop sociale media om te communiceren en de dialoog te vinden met de burger. De varkenssector is transparanter dan welke beroepsgroep dan ook. Blijkbaar is dit niet voldoende, gezien de verharding in het debat, waarbij vergelijkingen met Holocaust en Hitler al niet meer worden geschuwd.”

Jansen: “Wij trekken ons dat aan en moeten dus nog beter laten zien wat er bij ons gebeurt.” Dat betekent volgens de POV dat de sectorpromotie op een andere manier georganiseerd moet worden. Het zal nodig zijn om nog meer en nog vaker te communiceren met de burger, politiek en media. En de burger, media en politiek nog actiever betrekken bij de sector. “Hoe we dat precies gaan vormgeven, is onderwerp van gesprek”, zegt Jansen.

De Varkens in Zicht stallen zullen waarschijnlijk ondersteuning blijven krijgen. Jansen vindt de zichtstallen belangrijk omdat burgers hier 365 dagen per jaar terecht kunnen om kennis te maken met de varkenshouderij. “Dit is belangrijk voor de dialoog met de burger en het draagvlak voor onze sector in de maatschappij.” De POV-voorzitter was zelf onlangs nog in touw als vrijwilliger bij het Weekend van het Varken bij de familie Van den Berkmortel in Sint-Oedenrode.

Daarnaast stelt de POV gratis pr- en promotiematerialen beschikbaar aan varkenshouders. Die kunnen ze bijvoorbeeld gebruiken bij open dagen, publieksevenementen en rondleidingen van schoolklassen of andere maatschappelijke groepen. Voor ondersteuning en advies bij pr-activiteiten kunnen varkenshouders te allen tijde een beroep doen op Caroline van der Plas die bij de POV in dienst is als communicatie- en pr-medewerker.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer