Chefs
Blog
©

Chefs

Je moet tegenwoordig behoorlijk dóór stiefelen om je vakkennis een beetje op peil te houden. Althans, ik heb het idee dat alles wat ik vroeger geleerd heb zo de prullenbak in kan of er al jaren in ligt. Want als er één vak is dat verschrikkelijk is opgeschud, dan is het wel ‘Communicatie’. De regels en wetten van weleer (Marshall Mcluhan, The Medium is The Message) zijn vooral vervangen door creatief denken. Zie hier de grondslag voor het woord van het jaar: de TreiterVlogger, waarmee natuurlijk niet de varkenshouder wordt bedoeld die leuke filmpjes van zijn bedrijf de wereld instuurt.

Creatief denken is volgens mij vooral goed opletten wat er gebeurt en daar op inhaken. Daar iets mee doen ten eigen voordeel. Omdat de Nederlandse varkenshouders ervoor zorgen dat mijn vrouw ’s avonds een dampende pot op tafel kan zetten (u mag dit opvatten zoals u wilt), kijk ik voor u uit naar bruikbare toepassingen voor de Nederlandse varkenshouderij.

Wat mij bijvoorbeeld opvalt als ik ‘s avonds na die heerlijke karbo’s achter de buis zak, is het ontstellend grote aantal kookprogramma’s. Met chefs natuurlijk! Eigenlijk kijk ik helemaal niet graag naar die kwasten met muts, want ze zijn namelijk heel vies! Het is hun passie om steeds met hun vingers aan dat eten te zitten. Let maar op, ze doen het allemaal. Wat die sukkels niet door hebben, is dat een moderne TV-camera geen enkele moeite heeft met het registreren van vieze vingers, afgekloven nagels, afgebrokkelde nagelriemen en kalknagels. Nee, de chefs zijn alleen bezig met het opmaken van hun bacteriebordje. Persoonlijk: ik zou geen hap meer door mijn keel krijgen!

Desondanks, want de kijkcijfers zijn hoog, zijn die vieze programma’s een dingetje om wat mee te doen. Kost een half varken, maar dan heb je ook wat: twee miljoen kijkers die zien wat je met varkensvlees kunt doen! Gewoon de AVRO bellen en een paar prachtige hammen opsturen en dan als toegift iets waar die chefs zelf eer mee in kunnen leggen. De kop, de klauwen of de oren. Doe er een kleine suggestie bij: in China is een varkenskop een feestelijke delicatesse. Wist u dat?

Succes verzekerd!

Hein Tunnissen
Journalist in Musselkanaal

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  20° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer