Droog+eten+beter
Bedrijf in Beeld
©

Droog eten beter

Varkens die hun droogvoer apart van het water krijgen zetten minder spek aan. Dat is de ervaring van Toon en Erica Vos-van de Langenberg. In twee stallen verschilt feitelijk alleen het voersysteem. De ene stal heeft een Drowaco, die heeft twee vreetplekken met daar tussenin een goed afgeschermde drinkplek. In de andere stal staan klepelbakken waar voer en water wel met elkaar in aanraking komen. Bij de vleesvarkens die opgroeien aan de Drowaco is de spekdikte altijd wat lager, dan bij de vleesvarkens aan de klepelbak. Verder zitten er niet of nauwelijks verschillen in de resultaten. Theoretisch zou de voederconversie van de varkens die uit de Drowaco vreten dan ook beter moeten zijn. In de huidige ronde loopt een proef waarbij ze het voerverbruik exact in de gaten houden om uit te vinden of dat in de praktijk ook het geval is.

Lees meer in dit artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft Fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer