Boeren+floreren+op+de+Alpe+d%27Huez
Nieuws
©

Boeren floreren op de Alpe d'Huez

Vandaag en morgen beklimmen 230 collega's uit de agrarische en aanverwante sectoren op één dag tot maar liefst zesmaal de Alpe d’Huez in Frankrijk. BIG Challenge is daarmee al jaren één van de grootste deelnemersgroepen aan Alpe d’HuZes. Deze jaarlijkse sportieve actie brengt geld bijeen voor onderzoek tegen kanker. De deelnemende boeren fietsen en lopen deze editie zeker 1,2 miljoen euro bijeen. Door hun deelname willen de Nederlandse agrariërs laten zien dat niet alleen de bedrijven, de gezondheid en het welzijn van de dieren hen aan het hart gaat, maar dat ze samen mee willen helpen te voorkomen dat mensen overlijden aan kanker.

BIG Challenge werd in 2009 vanuit de varkenshouderij opgestart door Herman Houweling (overleden in januari 2010). In de afgelopen jaren haalden boeren ruim 6,5 miljoen euro op voor onderzoek tegen kanker. Dit bedrag is voor 100 procent gedoneerd aan Alpe d’HuZes/KWF Kankerbestrijding.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer