Coalitie+Vitalisering+aan+de+slag
Nieuws
©

Coalitie Vitalisering aan de slag

De herstructurering van de varkenssector en het zoeken naar nieuwe concepten en ketens gaat beginnen. De Coalitie Vitalisering Varkenshouderij heeft daartoe twee kwartiermakers aangesteld: Ton Wortel als kwartiermaker 'Keteninnovatie en Nieuwe Concepten' en Paul Jansen (foto) als kwartiermaker Herstructurering.

Ton Wortel, is bekend met innovaties en marktconcepten als CEO van The Greenery. Die functie heeft hij vervuld tot eind 2015.  In zijn functie als kwartiermaker gaat hij zich bezighouden met de voorbereidingen op de ontwikkeling van onderscheidende marktconcepten voor de Nederlandse varkenshouderij.

Op het gebied van de herstructurering gaat kwartiermaker Paul Jansen aan de slag. Hij was tot 2014 director Corporate Public Affairs Agri bij vleesverwerker VION. Jansen heeft vorig jaar een vergelijkbare opdracht uitgevoerd als kwartiermaker annex directeur van de Ontwikkelingsmaatschappij Tuinbouw. Zijn daar opgedane ervaringen worden nu ingezet in de varkenshouderij.
De werkzaamheden voor de herstructurering zullen worden uitgevoerd door het Ontwikkelingsbedrijf Varkenshouderij. Het Ontwikkelingsbedrijf is inmiddels opgericht en legt momenteel de laatste hand aan een businessplan, een financieringsvoorstel, inrichting van de uitvoeringsorganisatie en het toezicht.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer