De+ideale+adviseur+is+gevonden%21%3F
Blog
©

De ideale adviseur is gevonden!?

Iedere dag wordt in de varkenshouderij gewerkt aan toegevoegde waarde. Zowel de varkenshouder als de periferie om hem heen. Deze toegevoegde waarde maakt de varkenshouder waardevol. Iedere erfbetreder moet daaraan een bijdrage leveren of moet hier op zijn minst mee bezig zijn. Ben je niet bezig met waarde toevoegen dan is het de vraag of er sprake is van de juiste focus.

In een recent gepubliceerd onderzoek naar de waardevolste adviseurs is onderzoek gedaan naar de verwachtingen die ondernemers hebben van een adviseur. Een groot gedeelte van de deelnemers blijkt varkenshouder te zijn. De ideale adviseur moet een sparringpartner op ondernemersniveau zijn en oplossingsgericht kunnen handelen. Er is behoefte aan een adviseur met een breed perspectief en tegelijk een expert is op zijn vakgebied (oplossingsgericht). Dit betekent dat de periferie rondom de varkenshouder veel te doen heeft. In deze snel veranderende markt dient iedereen goed geïnformeerd te zijn en kunnen denken als een ondernemer. En als sparringpartner moet dezelfde persoon buiten de huidige gevestigde kaders kunnen denken. Een wijze uitspraak van Albert Einstein lijkt daarbij nog steeds van toepassing te zijn: ‘Je kunt problemen niet oplossen met dezelfde gedachten als die waarmee je problemen hebt gekregen.’

Als dé ideale adviseur bij u aanklopt, is het aan u om ook dezelfde kwaliteiten te hebben. Het ondernemerschap is aanwezig. Het moeilijkste, ook voor varkenshouders, is om buiten de huidige kaders te denken en om oplossingsgericht bezig te zijn. Om dit ultieme doel te bereiken blijft samenwerken belangrijk.

Rudy van den Heuvel
Verkoopleider Sector Varkens De Heus Voeders

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer