Samen+themabijeenkomst+organiseren
Nieuws
©

Samen themabijeenkomst organiseren

Dat 2017 het jaar gaat worden van 1 Varkensgeluid, bewijst onder meer de themabijeenkomst ‘Varkenshouderij en Volksgezondheid’. Deze bijeenkomst op 23 januari in Wijchen wordt georganiseerd door de NVV en LTO Varkenshouderij. De samenwerking heeft geleid tot het invullen van een interessant programma met aansprekende gastsprekers. Dick Heederik, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en vanuit het IRAS (onderdeel van RIVM) betrokken bij het onderzoek Veehouderij en Gezondheid Omwonenden (VGO). De relatie tussen de varkenshouderij en volksgezondheid is met het verschijnen van het VGO-rapport nog niet afgerond. Heederik gaat ook in op lopend onderzoek.
Onderzoeksjournaliste Geesje Rotgers van het vakblad V-Focus en zelfstandig onderzoeker Jaap Hanenkamp buigen zich over de feiten en onzin rond om ammoniak en fijn stof. Ook zullen zij hun visie geven op het VGO-onderzoek.

Het VGO-onderzoek heeft een impact op de bedrijfsontwikkeling en de vergunningverlening. Paul Bodden van Hekkelman Advocaten gaat in op de juridische gevolgen van het volksgezondheidsonderzoek.

Iedere varkenshouder kan de gratis bijeenkomst bezoeken op maandag 23 januari bij Zaal Verploegen aan de Woeziksestraat 100 in Wijchen.  Start: 20.00 uur.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer