Flinke+portie+brij
Bedrijf in Beeld
©

Flinke portie brij

De zeugen krijgen een flinke portie brijvoer in het begin van de dracht bij maatschap Ter Mors. De eerste vier weken ligt de voergift voor de oudere zeugen op omgerekend 5,1 kilo per dag. Rond het spenen krijgen ze veel extra's. De laatste drie dagen in het kraamhok en de eerste drie dagen na spenen krijgen ze Quick Fit Mix. En de eerste drie dagen na spenen ook nog twee kilo biggenkorrel bovenop het brijvoer. De hoge voergift resulteert in uniforme tomen biggen met een lage uitval. Ook het aantal herdekkingen ligt met 5,4 procent laag.

Lees ook dit artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Koos Groenwold

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer