Voerveiligheid+noopt+SecureFeed+tot+actie
Nieuws
©

Voerveiligheid noopt SecureFeed tot actie

Medio december heeft de NVWA een inval gedaan bij het bedrijf Nofalab in Schiedam. Er is mogelijk sprake van fraude met testresultaten. De NVWA heeft bij die actie vrijwel de complete administratie van Nofalab in beslag genomen. Dit bedrijf voert analyses uit op onder meer grondstoffen voor de productie van diervoeders. Volgens de NVWA zijn er in het laboratorium gehaltes vastgesteld, maar werden er andere waarden opgeschreven. Of dat gesjoemel met testresultaten ook daadwerkelijk het geval is, zal nader onderzoek moeten uitwijzen.

Op basis van die feiten en de aandacht in de media heeft SecureFeed besloten de analyses in kader van het monitoringsplan bij Nofalab op te schorten. SecureFeed verifieert met de resultaten van het monitoringsplan de risicobeoordeling van de diervoedergrondstoffen van haar deelnemers. Individuele deelnemers aan het voerveiligheidsinitiatief laten echter ook analyses van diervoedergrondstoffen verrichten bij andere erkende laboratoria.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer