Livar%2Dconcept+groeit
Achtergrond
©

Livar-concept groeit

Het Livar-concept is in 1999 gestart. Vanaf de oprichting is het concept gericht op varkensvlees met een bijzondere smaak en met daarbij veel aandacht voor het welzijn van de varkens. Afgelopen jaar is deze aandacht voor het welzijn beloond met drie sterren van het Beter Leven Keurmerk. Livar is het enige niet-biologische concept met drie sterren.

Het varkensvlees met de bijzondere smaak werd in het begin gelanceerd via restaurants in Limburg. Langzaamaan is dat verder uitgegroeid. Inmiddels is Livar-varkensvlees te koop in restaurants in heel Nederland tot Ameland aan toe en in restaurants in België en Duitsland. De laatste jaren zijn de producten ook te koop bij de ambachtelijke slagers. Livar heeft een eigen uitsnijderij voor het verwerken van het vlees en de vleeswaren.

Het Livar-concept is gestart op de Kloosterboerderij bij Abdij Lilbosch in Echt. Nu zijn er negen locaties met Livar varkens. In totaal zijn er momenteel bijna 550 zelf gefokte zeugen. Het aantal slachtingen is de laatste jaren opgelopen van circa 75 per week in 2010 naar 215 in 2016.

Op de Kloosterboerderij waren eerst alleen vleesvarkens aanwezig. Sinds 2016 zijn er ook zeugen bij gekomen. Op dit bedrijf worden allerhande testen uitgevoerd, onder andere om de houderij van de varkens nog verder te verbeteren.

Bekijk ook de beeldreportage.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer