
©
Gezond met fermenteren
Sinds een jaar heeft Willy de Beer ervaring met fermentatie van brijvoer. Hij is zeer te spreken over de resultaten tot nu toe. De varkens zijn ‘kei gezond’. Sinds de overstap naar het CombiFerm proces van De Heus is de darmgezondheid flink verbeterd. PIA kent De Beer niet en Salmonella is ook geen probleem. Het antibioticagebruik was al laag en is verder gedaald. De voederconversie is gedaald van 2,56 naar 2,34. Laatste stap is de verdere verhoging van de groei. Met als doelstelling één kilo per dag.
Lees meer in dit artikel.
Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie
Meest gelezen
Bergs Advies stopt eind dit jaar
07-11-2023
Blogs

'Het nut van diagnostiek'
30-11-2023

'Selecteren voor nutriëntvertering?'
27-11-2023

'Gezocht: varkenshouders die...'
23-11-2023

'Genoeg geld verdienen in een goede markt?'
20-11-2023
Bedrijf in Beeld
Partners

Zo bepaal je of griep op jouw bedrijf speelt
Ceva Santé Animale

De grillen van het PRRS-virus
MSD Animal Health
Stelling
Loading