©
Gezond met fermenteren
Sinds een jaar heeft Willy de Beer ervaring met fermentatie van brijvoer. Hij is zeer te spreken over de resultaten tot nu toe. De varkens zijn ‘kei gezond’. Sinds de overstap naar het CombiFerm proces van De Heus is de darmgezondheid flink verbeterd. PIA kent De Beer niet en Salmonella is ook geen probleem. Het antibioticagebruik was al laag en is verder gedaald. De voederconversie is gedaald van 2,56 naar 2,34. Laatste stap is de verdere verhoging van de groei. Met als doelstelling één kilo per dag.
Lees meer in dit artikel.
Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie
Meest gelezen
Varkensland Vietnam wil naar grootschalig en precisielandbouw
Gisteren, 08:55
Blogs
'Terugblik op kwart eeuw vakredactie'
Vandaag, 08:30
AVP staat al aan de grens, ben jij klaar?
15-12-2025
'Wordt Nederland een mager spaarvarken?'
11-12-2025
'Kom zichtbaar in actie'
08-12-2025
Bedrijf in Beeld
Partners
Cruciale rol voor gelten bij het verspreiden van M. hyo-infecties
Ceva Santé Animale
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl
Vlaanderen gaat alle ammoniakbronnen meten
Vandaag, 15:29
450 veehouders haken af bij beëindigingsregelingen
Vandaag, 14:50
Veeprikker per 1 januari 2026 definitief verboden
Vandaag, 11:43














