Gezond+met+fermenteren
Bedrijf in Beeld
©

Gezond met fermenteren

Gezond met fermenteren

Sinds een jaar heeft Willy de Beer ervaring met fermentatie van brijvoer. Hij is zeer te spreken over de resultaten  tot nu toe. De varkens zijn ‘kei gezond’. Sinds de overstap naar het CombiFerm proces van De Heus is de darmgezondheid flink verbeterd. PIA kent De Beer niet en Salmonella is ook geen probleem. Het antibioticagebruik was al laag  en is verder gedaald. De voederconversie is gedaald van 2,56 naar 2,34. Laatste stap is de verdere verhoging van de groei. Met als doelstelling één kilo per dag.

Lees meer in dit artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  30 %
Meer weer