
©
Gezond met fermenteren
Sinds een jaar heeft Willy de Beer ervaring met fermentatie van brijvoer. Hij is zeer te spreken over de resultaten tot nu toe. De varkens zijn ‘kei gezond’. Sinds de overstap naar het CombiFerm proces van De Heus is de darmgezondheid flink verbeterd. PIA kent De Beer niet en Salmonella is ook geen probleem. Het antibioticagebruik was al laag en is verder gedaald. De voederconversie is gedaald van 2,56 naar 2,34. Laatste stap is de verdere verhoging van de groei. Met als doelstelling één kilo per dag.
Lees meer in dit artikel.
Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie
Meest gelezen
'Kies jij voor Varkens in Nood?'
23-03-2023
'Luchtkastelen of droomhuis'
27-03-2023
Blogs

'Respecteer de drie R's'
Vandaag, 08:30

'Luchtkastelen of droomhuis'
27-03-2023

'Kies jij voor Varkens in Nood?'
23-03-2023

'Eerste en enige kans'
20-03-2023
Bedrijf in Beeld

Joost van der Pas schroeft de bigkwaliteit geleidelijk op
Vandaag, 10:00

PRRS onder controle door vaccinatie biggen
06-10-2021

Andere vaccinatiestrategie werpt vruchten af
01-10-2021

Van blanco naar bedreven biologisch varkens houden
Gisteren, 08:55
Partners

Onderzoek naar coccidiose nu mogelijk op mest verzameld met schuursponzen
Ceva Santé Animale

PCR-test beschikbaar om coccidiose aan te tonen
Ceva Santé Animale

Deense varkenshouders beboet voor PRRS
MSD Animal Health

Betere bigoverleving door voldoende biestopname
Ceva Santé Animale
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl

Provincie kan dierziekten meewegen in gebiedsplan
Gisteren, 17:24

Agrifirm ziet groeikansen voor rundvee in China
Gisteren, 15:50

Vlaamse veehouders krijgen subsidie voor antibioticareductie
Gisteren, 15:40