
©
Gezond met fermenteren
Sinds een jaar heeft Willy de Beer ervaring met fermentatie van brijvoer. Hij is zeer te spreken over de resultaten tot nu toe. De varkens zijn ‘kei gezond’. Sinds de overstap naar het CombiFerm proces van De Heus is de darmgezondheid flink verbeterd. PIA kent De Beer niet en Salmonella is ook geen probleem. Het antibioticagebruik was al laag en is verder gedaald. De voederconversie is gedaald van 2,56 naar 2,34. Laatste stap is de verdere verhoging van de groei. Met als doelstelling één kilo per dag.
Lees meer in dit artikel.
Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie
Meest gelezen
Blogs

Vreetvarken
14-01-2021

Verbazen en verwonderen
11-01-2021

De dierenartsenpraktijk van de toekomst
07-01-2021

Wilde plannen maken?
04-01-2021
Bedrijf in Beeld

Lagere temperatuur beter voor biggen
01-01-2021

Met InGene betere eigen zeugen fokken
27-11-2020
Partners
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl

Varkens verspreiden geen corona
Gisteren, 10:00

Lokaal geurbeleid nekt varkensboeren
Gisteren, 07:30

Biggen uitdagen om vast voer op te nemen
15-01-2021