©
Gezond met fermenteren
Sinds een jaar heeft Willy de Beer ervaring met fermentatie van brijvoer. Hij is zeer te spreken over de resultaten tot nu toe. De varkens zijn ‘kei gezond’. Sinds de overstap naar het CombiFerm proces van De Heus is de darmgezondheid flink verbeterd. PIA kent De Beer niet en Salmonella is ook geen probleem. Het antibioticagebruik was al laag en is verder gedaald. De voederconversie is gedaald van 2,56 naar 2,34. Laatste stap is de verdere verhoging van de groei. Met als doelstelling één kilo per dag.
Lees meer in dit artikel.
Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie
Meest gelezen
Raad van State buigt zich over bouwstop Brabantse varkensstal
Gisteren, 12:01
'Balans zoeken in voortdurend bewegende varkensmarkt'
Vandaag, 08:30
DCAD-mix stuurt zeug probleemloos door transitie
Gisteren, 09:40
Blogs
'Balans zoeken in voortdurend bewegende varkensmarkt'
Vandaag, 08:30
'Voor je het weet is het december'
27-11-2025
'Driemaal P helpt zeker mee'
24-11-2025
Bedrijf in Beeld
Partners
Cruciale rol voor gelten bij het verspreiden van M. hyo-infecties
Ceva Santé Animale
Groepsdynamiek is cruciaal voor sociaal gedrag vleesvarkens
Topigs Norsvin
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl
Branchevereniging COV verder als VleesNL
Vandaag, 16:23
Minister Wiersma opent innovatieloket voor de veehouderij
Vandaag, 12:18













