
©
Gezond met fermenteren
Sinds een jaar heeft Willy de Beer ervaring met fermentatie van brijvoer. Hij is zeer te spreken over de resultaten tot nu toe. De varkens zijn ‘kei gezond’. Sinds de overstap naar het CombiFerm proces van De Heus is de darmgezondheid flink verbeterd. PIA kent De Beer niet en Salmonella is ook geen probleem. Het antibioticagebruik was al laag en is verder gedaald. De voederconversie is gedaald van 2,56 naar 2,34. Laatste stap is de verdere verhoging van de groei. Met als doelstelling één kilo per dag.
Lees meer in dit artikel.
Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie
Meest gelezen
DanBred-zeug speent 36,2 biggen per jaar
Gisteren, 10:00
'Mag het een onsje meer zijn?'
19-06-2025
Actiegrens antibioticagebruik bij speenbiggen vanaf 2026 lager
Gisteren, 13:40
Blogs

'Mag het een onsje meer zijn?'
19-06-2025

'Waar een klein land groot in kan zijn'
11-06-2025

'Leerzaam maar zeker ook gezellig'
05-06-2025
Bedrijf in Beeld
Partners
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl

Minder antibiotica gebruikt bij pluimvee en konijnen
Gisteren, 15:07

DanBred-zeugen spenen steeds meer biggen
Gisteren, 10:15