MijnVoer+tikt+de+200%2E000+ton+aan
Nieuws
©

MijnVoer tikt de 200.000 ton aan

Na een haperende start zit de groei en een toename van het aantal klanten er bij MijnVoer goed in. “De afzet van voornamelijk varkensvoerders zal dit jaar de 200.000 ton bereiken”, vertelde initiatiefnemer Pieter Snoeijen van MijnVoer.nl tijdens de cursus 'Zelf voer maken' op 23 november in Handel. “De ambities zijn er om ook in Duitsland en België met de online verkoop en het zelf samenstellen van veevoeders aan de slag te gaan.”

Een van de succesfactoren van MijnVoer.nl is de sterke insteek op de beheersing van de grondstofsamenstelling. Volgens Snoeijen is dit een essentieel verschil met mengvoerbedrijven die vaker nutriënt-gedreven zijn. “Behaalde financiële voordelen van 1 tot 6 euro per 100 kilo mengvoer kunnen verdwijnen als sneeuw voor de zon als de voerkwaliteit te wensen over laat. Ons advies is om een onafhankelijke nutritionist te raadplegen en de voersamenstelling constant te houden.

Om de kwaliteit van de via MijnVoer geleverde voeders te borgen, verzorgt Edward van de Elsen van Solfeed, de audits van aangesloten mengvoerfabrikanten. Tijdens deze controles vraagt Van de Elsen onder andere mengopdrachten op en checkt hij het doseren van de grondstoffen. Ook worden volgens een monitoringsprogramma voeders geanalyseerd via de NIR-methode en vindt gericht onderzoek plaats op mycotoxinen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer