Investering+in+hoogwaardige+mestverwerking
Nieuws
©

Investering in hoogwaardige mestverwerking

Om in aanmerking te komen voor een financiering van mestverwerking vanuit het Mestinvesteringsfonds is het nodig om hoogwaardige mestproducten te maken. “Want de markt vraagt om hoogwaardige producten met een maximale waarde van de mineralen en organische stof, stelt Ruud Tijssens, voorzitter van het Mestinvesteringsfonds.

Voor hoogwaardige producten zijn goede afzetkanalen in Polen, Hongarije en bijvoorbeeld Noord-Spanje. Daarom eist het Mestinvesteringsfonds, een samenwerkingsverband van 22 diervoederleveranciers, dat het eindproduct minimaal 55 procent droge stof bevat. En het project moet een goed businessplan hebben voor de verkoop van de producten. De eisen zijn van toepassing voor nieuwe projecten, die nog ingediend moeten worden. Lopende projecten, die reeds in behandeling zijn, zullen volgens de oude criteria worden afgewerkt .

Het elfde project dat financiering krijgt vanuit het Mestinvesteringsfonds is Maatschap Hartlief uit Donderen in Drenthe. Het project gaat ruim 70.000 ton mest verwerken en zal bijna 500.000 kg fosfaat buiten de Nederlandse landbouw plaatsen Dit project voldoet al volledig aan de nieuwe criteria”, meldt fondsmanager Marc Stals. “Met dit project overschrijden we de mijlpaal van 3 miljoen kg fosfaat.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer