Ambitie+NVV+%C3%A9%C3%A9n+varkensgeluid+eind+2016
Nieuws
©

Ambitie NVV één varkensgeluid eind 2016

Een week na het nieuws vanuit de vakgroep LTO Varkenshouderij om te komen tot één sectorale belangenbehartiger, is ook de NVV overstag.  Het landelijk bestuur van varkenshoudersvakbond heeft 25 augustus ingestemd met het vormen van één krachtig varkensgeluid. De beslissing is genomen na intensieve afstemming in de werkgroepen in de NVV-regio’s.

De leden van NVV-werkgroep stellen wel drie randvoorwaarden voor het vormen van een belangenbehartiger voor de varkenssector: 1) Varkenshouders moeten direct invloed hebben op te nemen besluiten; 2) de nieuwe organisatie moet sectoraal zijn, met een sterke regionale inbedding en 3) passende samenwerkingsverbanden met verschillende LTO-organisaties.
Het landelijk bestuur heeft de ambitie om uiterlijk eind dit jaar de fusie met LTO Varkenshouderij afgerond te hebben.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer