Weer+nekt+organisatie+agrarische+dagen
Nieuws
©

Weer nekt organisatie agrarische dagen

De Agrarische dagen Someren (ADS) editie 2016 op 17 en 18 september gaan niet door. Het tweejaarlijkse evenement met als titel 'Voer voor Voedsel' en subthema 'Kringloop economie in de praktijk' is de dupe van het veldeffect van barre weersomstandigheden.

De Agrarische Dagen Someren (ADS) editie 2016 op 17 en 18 september gaan niet door. Het tweejaarlijkse evenement met als titel 'Voer voor Voedsel' en subthema 'Kringloop economie in de praktijk' is de dupe van het effect van regionale weersomstandigheden. De ADS spelen zich grotendeels in de buitenlucht af zoals het verzorgen van velddemonstraties en kijken op proefvelden. Het evenement is slachtoffer van de bijzonder ongunstige weersomstandigheden met als dieptepunt de desastreuze hagelstorm op 23 juni in Someren-Heide.

De natuur heeft dus roet in het eten gegooid van de ADS-organisatie. De kwaliteit van de proefvelden en de begaanbaarheid van de terreinen zijn zo slecht dat het ADS-bestuur besloten heeft de twaalfde editie te verplaatsen naar volgend jaar. Het bestuur heeft de data van 16 en 17 september 2017 al omcirkeld.

In de 25 jaar dat de ADS plaatsvinden, is het niet altijd even voorspoedig gegaan met de organisatie van het evenement. Een agrarische buitenbeurs heeft te leiden onder tijden van malaise, die zich in de sector heeft afgespeeld. Zo zijn dierziekten zoals varkenspest (activiteit verplaatst van april naar september 1998) en de ‘gekke koeienziekte’ BSE (geen ADS in 2000) belangrijke spelbrekers geweest. Toen in 2002 na vier jaar opnieuw de ADS werden georganiseerd, wisten zowel de agrarische ondernemers als ruim 10.000 bezoekers de weg naar Someren-Heide nog prima te vinden.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer