Hans+van+Breukelen+inspireert+varkenshouder
Nieuws
©

Hans van Breukelen inspireert varkenshouder

Varkenshouden is volgens hem goed te vergelijken met topsport. Het is belangrijk dat je wilt winnen en daar met grote passie aan werkt samen met je team.

Als het Actieplan Vitale varkenshouderij nu geen vliegende start kan maken is het de vraag of het nog goedkomt. Tijdens de NVV-jaarvergadering op maandagavond 27 juni kregen de varkenshouders ruim voldoende inspiratie van Hans van Breukelen, voormalig keeper van het Nederlands elftal. Varkenshouden is volgens hem goed te vergelijken met topsport. Het is belangrijk dat je wilt winnen en daar met grote passie aan werkt samen met je team.

Samenwerken is een belangrijk gegeven in het Actieplan Vitale varkenshouderij. Samenwerken in concepten van varkensvlees onder de overkoepelende kwaliteitsvlag van het Holland Varken. Samenwerken om de kosten te reduceren door de mestverwerking samen op te pakken.
De komende periode zullen de varkenshouders dat moeten leren. Van Breukelen gaf vanuit zijn ervaring als keeper (want ik kan niet voetballen, dus ga je keepen) aan hoe je dat aan kan pakken. Hij werd fijntjes herinnert aan ‘het polletje’. Hij pakte een pal op die terugstuiterde en kreeg een vrije trap en goal tegen. Toen het mede hierdoor even bergafwaarts leek te gaan met zijn carrière werd hij er door zijn vrouw weer aan herinnerd waar zijn passie lag. Bij het keepen dus en door zich alleen daarop te richten kon hij voor het Nederlands elftal op cruciale momenten een penalty stoppen. “Na een tegenslag kun je dus overeind krabbelen dat is (over)winnen.”

Varkenshouders kunnen de afgelopen moeilijke periode ook overwinnen met hun passie voor hun vak. Van Breukelen. “Wel moet je eerst je individuele belang voorop stellen. Je doet het immers voor jezelf en je gezin. En vervolgens ga je dan wel kijken wat je kunt betekenen voor het team. Wat is jouw rol. Je moet bruggen bouwen tussen varkenshouders en met de andere spelers in de sector. ”

Wil je als varkenshouder winnen dan moet je wel een strategie hebben. Van Breukelen gebruikte de uitspraak van Cruijff: “Niet nog harder werken, maar slimmer werken. Doe het anders en beter. Om te kunnen winnen is het verder essentieel dat je plezier hebt in je werk. Dan kun je als team de goede kant op gaan.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer