Wien+van+den+Brink+prijs+Varkens+Vandaag
Nieuws
©

Wien van den Brink prijs Varkens Vandaag

Voor alle positieve inspanningen kreeg de organisatie gisteren de Wien van den Brink prijs van de NVV.

Al bijna vijf jaar zet de grote groep vrijwilligers van Varkens Vandaag zich in voor een betere promotie van varkensbedrijven. Voor al die positieve inspanningen kreeg de organisatie gisteren de Wien van den Brink prijs van de NVV. Die werd uitgereikt door Hans van Breukelen, voormalig keeper van het Nederlandse voetbalelftal.

Iedere varkenshouder doet aan PR voor de sector, benadrukte voorzitter Jan Vogels van Varkens Vandaag gisteren nog maar eens. Omdat het niet zo eenvoudig is om dat altijd op een positieve manier te doen is bijna vijf jaar geleden Varkens Vandaag opgericht. De organisatie probeert altijd het eerlijke verhaal over de varkenshouderij te vertellen en dat op een positieve manier.

Bekend is Varkens Vandaag van Passion for Pigs magneetstickers voor op de auto, de ondersteuning bij de open dagen op varkensbedrijven, het Weekend van het Varken en de Zichtstallen. Ze maken ook lesmateriaal voor scholen en promoten de varkenssector met wedstrijden voor het Lekkerste varkensvleesgerecht en bijvoorbeeld de Passion for Pigs On Tour. Daarbij werden kunstvarkens beschilderd door kunstenaars en later verkocht. De opbrengst ging naar het Leontienhuis (opvanghuis voor kinderen met een eetstoornis. Recente actie is bijvoorbeeld de Roze Moederdag waarbij zeugenhoudsters op Moederdag poseerden met hun biggen.

Varkens Vandaag gaat nu samenwerken met de POV. Ze zijn onderdeel van de werkgroep PR. De financiën van de organisatie zijn daarmee ook geregeld.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer