Martijn van Dijk komt op landbouw

De Fyra-affaire heeft effect voor de politieke gang van zaken op het gebied van landbouw. Martijn van Dam (37) wordt vandaag (3 november) beëdigd als de opvolger van EZ-staatssecretaris Sharon Dijksma. Dijksma wordt doorgeschoven naar de post van staatssecretaris bij het ministerie van I&M.

Van Dam (PvdA) staat in de politieke wandelgangen bekend als liberale sociaaldemocraat, die hard kan onderhandelen. Daarnaast is Van Dam in staat goed te communiceren: hij is bereid standpunten toe te lichten in begrijpelijke taal. Hij is sinds 2003 lid van de Tweede Kamer.

Ongelegen moment
Het vertrek van Dijksma komt voor LTO Nederland op een ongelegen moment, zegt voorzitter Albert Jan Maat. "Er liggen stevige dossiers bij EZ zoals markt, inkomen en duurzaamheid van de agrarische productie.” Maat noemt ook de noodzakelijke herstructurering van de varkenshouderij als belangrijk onderwerp. 

Een goede beheersing van de dossiers en het belang van de agrarische exportpositie zal enige tijd vergen van de nieuwe EZ-staatssecretaris, verwacht de LTO-voorman. “We gaan de samenwerking met Van Dam op dezelfde open wijze aan, zoals we dat met Dijksma hebben gedaan.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer