Denen willen actie bij transportduur in EU

Het terugbrengen van de transportduur voor slachtdieren tot maximaal acht uur, staat opnieuw op de Europese agenda van de Landbouw- en Visserijraad. Op 19 mei dient Denemarken een verzoek daartoe in tijdens het overleg in Brussel. De Denen roepen de Europese Commissie (EC) op om tot verbetering van de regelgeving bij het transport van slachtdieren te komen.

De Denen willen van de EC weten wanneer zij in actie komt om de verordening voor de bescherming van dieren tijdens transport te herzien en wanneer zij komt met nieuwe kaderwetgeving voor dierenwelzijn. EZ-staatssecretaris Sharon Dijksma antwoordt in haar brief aan de Tweede Kamer dat ze het Deense initiatief tot deze oproep gaat steunen.

Onder Deens voorzitterschap (juni 2012) zijn al conclusies uit de Landbouw- en Visserijraad aangenomen om tot beperking van de transportduur te gaan komen. De EC zou bij het uitwerken rekening houden met wetenschappelijk advies, zoals de opinies van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). Daarnaast wijzen de Denen op een verklaring van het Europees Parlement uit maart 2012, waarin wordt gepleit voor een maximum transportduur voor slachtdieren van acht uur.


 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer