Hoop op verplichte mestverwerking

De dertig veehouders die aandeelhouder zijn in de mestvergister Cleanergy in Wanroij, verstigen hun hoop op het nieuwe mestbeleid. Als mestvergisting verplicht wordt, zijn ze gered. Als dat niet het geval wordt, blijft het lastig om de installatie rendabel te houden. Dat zegt bedrijfsleider Erik van Dijk van Cleanergy vandaag in Varkens.


Cleanergy Wanroij waeen van de eerste mestvergisters van Nederland. Het bedrijf bestaat uit een samenwerkingsverband van dertig veehouders onder de naam Agro-Kracht. De veehouders hoopten dat ze een goede belegging deden. Dat is helaas niet het geval geweest, er moest zelfs geld bij. ZLTO is sinds een klein jaar mede-eigenaar van de centrale en hoopt de centrale rendabel te maken.


Naast het financieel rendabel laten draaien van de vergister loopt Agro-Kracht ook tegen andere zaken aan, zoals ellenlange vergunningsperikelen. En dan hebben we het nog niet over de ongunstige locatie van de vergister, die overlast veroorzaakt voor de omwonenden.  Varkens maakte er een film over.


 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer