%27De+drie+biggetjes%27
Blog
© Quinten van Ooijen

'De drie biggetjes'

'Welkom, welkom bij de drie biggetjes. Welkom, welkom, wat hebben we plezier', klinkt het door de luidsprekers. Hoewel het weer de afgelopen tijd niet meezat, kreeg ik deze week – met de heerlijke temperaturen en de Foute 1500 aan op de radio – het zomergevoel weer te pakken.

Met de verbouwing van ons nieuwe huis zit er dit jaar geen vakantie in. Dat is niet erg, want ook in het verbouwen heb ik veel plezier. Inmiddels is alles gesloopt wat gesloopt moest worden en kunnen we weer gaan opbouwen.

Dat het huis een opknapbeurt nodig heeft, is wel gebleken. Rotte kozijnen, rotte dakkapellen, een lekkende schoorsteen en een doorgebrande stroomkabel; echt veilig en stevig was het allemaal niet meer. Er komt veel werk bij kijken, maar we kunnen het nu ook precies naar onze wensen maken. Zo heeft elk nadeel ook z'n voordeel.

Toen het liedje van K3 tijdens het verbouwen op de radio kwam, moest ik denken aan het verhaal van de drie kleine biggetjes. De drie biggetjes bouwden elk een huisje om zichzelf te beschermen tegen de boze wolf. Het ene biggetje bouwde het huisje van stro, het tweede gebruikte hout en het derde koos voor steen. De huisjes van stro en hout kreeg de wolf zo omvergeblazen, terwijl het huisje van steen bleef staan.

Nu hoef ik me niet veel zorgen te maken over een boze wolf en de Nederlandse varkens gelukkig ook niet. We kunnen allemaal veilig en beschermd binnen zitten. Niet alleen beschermd tegen de wolf, maar ook tegen de regen, de wind en nu in de zomer de zon. Alhoewel, het regent in ons huis nog wel binnen en zonder isolatie wordt het best warm. Ik ga dus maar weer snel verder met verbouwen. Fijne zomer allemaal!

Quinten van Ooijen
Varkens-freelancer en eigenaar van Buitengewoon Content

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer