%27Steek+de+barbecue+maar+aan%27
Blog
© Quinten van Ooijen

'Steek de barbecue maar aan'

De zomervakantie is in volle gang. Dat betekent niet alleen mooie zomeravonden en lekker weer (op dit moment is het juist snertweer), maar ook dat het alweer een jaar geleden is dat ik ben afgestudeerd. Wat is dit eerste jaar als werkende voorbijgevlogen.

Met veel plezier kijk ik terug op mijn schooljaren. Wat heb ik een hoop mogen leren en mooie bedrijven en mensen leren kennen. 'Wacht maar tot je gaat werken, dan mis je je schooltijden', werd er vaak geroepen. Hoewel ik de vakanties stiekem wel een beetje mis, kan ik zeggen dat het werkende leven me goed bevalt.

Van met mijn knieën in de modder tussen de varkens tot een HyCare-varkensstal, de afwisseling en de verschillende personen maken het schrijven over en fotograferen van de sector zo leuk. Mensen die vol overgave over hun vak praten, soms met wat zorgen, maar vooral met veel positiviteit.

Hoewel de toekomst onzeker is en er niet altijd even rooskleurig uitziet, verwonder ik me over de goede instelling van varkenshouders. Het zijn pioniers en altijd op zoek naar verbeteringen. Of het nu gaat om neventaken op de boerderij of het optimaliseren van de productie, ik heb al gemerkt dat varkenshouders niet stilstaan.

Maar vergeet niet, de zomer is ook de tijd om te ontspannen. Een lekker filetlapje of spareribje op de barbecue, met wat vrienden of familie om je heen, om je hoofd leeg te maken en je buik lekker te vullen. Want juist op die momenten poppen nieuwe geweldige ideeën op. Houd dus altijd een papiertje bij de hand, maar pas wel op dat het smakelijke en met veel zorg geproduceerde stukje vlees niet verbrandt.

Quinten van Ooijen
Varkensfreelancer en eigenaar van Buitengewoon Content

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer