Hoedemaker%3A+%27Europa+dumpt+geen+varkensvleesproducten+in+China%27
Nieuws
© Henk Riswick

Hoedemaker: 'Europa dumpt geen varkensvleesproducten in China'

China gaat onderzoeken of er Europese varkensvleesproducten worden gedumpt op de Chinese markt. Laurens Hoedemaker, voorzitter van de Europese koepelorganisatie voor vleesproductie, vlees- en veehandel UECBV, heeft er alle vertrouwen in dat uit het onderzoek naar voren komt dat er van dumping geen sprake is.

'Europese vleesproducenten zijn altijd op zoek naar de markten die de beste prijs betalen voor hun varkensvleesproducten. Voor de oren, snuiten, staarten, poten en buiken is die markt China. Landen die nu niet naar China kunnen exporteren vanwege Afrikaanse varkenspest, hebben moeite om alternatieve markten te vinden en krijgen aanzienlijk lagere prijzen', licht Hoedemaker toe.

De export van varkensvleesproducten naar China is de afgelopen twee jaar met 28 procent in waarde gedaald van 3.726 miljard naar 2.673 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van Europees statistiekbureau Eurostat. 'Alles overziend moet de conclusie zijn dat er absoluut geen sprake van is dumping van Europese varkensvleesproducten op de Chinese markt', zegt Hoedemaker.

'Wij hebben er alle vertrouwen in dat het Chinese onderzoek dit zal uitwijzen. We hopen de samenwerking met China ongewijzigd te kunnen voortzetten en de Chinese consument te blijven voorzien van hoogwaardige, veilige en duurzame varkensvleesproducten uit Europa', benadrukt de UEBC-voorzitter, die in Nederland voorzitter is van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer