Chinese+bedrijven+eisen+onderzoek+Europees+varkensvlees+bij+importheffing+Chinese+auto%27s
Nieuws
© Twan Wiermans

Chinese bedrijven eisen onderzoek Europees varkensvlees bij importheffing Chinese auto's

Chinese bedrijven roepen op om de mogelijke dumping van varkensvlees uit Europa te onderzoeken, mocht de Europese Unie (EU) besluiten tot een importheffing op Chinese elektrische auto's. Volgens de EU worden die auto's mogelijk ook gedumpt.

Binnen de Europese Commissie is een onderzoek gaande naar eventuele subsidies van Chinese elektrische auto's. Die voertuigen worden in de ogen van de EU, mede dankzij die subsidies, gedumpt.

Dit besluit is over de Europese verkiezingen heen getild. 'Het opleggen van extra tarieven zal zowel het bedrijfsleven als de consumenten in de EU schade berokkenen, dus de EU-leiders hopen de negatieve impact van deze maatregel op de verkiezingsuitslag te verminderen', stelt Song Guoyou in de Chinese Global Times.

Tegenmaatregel

Volgens de adjunct-directeur van het Centrum voor Amerikaanse studies aan de Fudan Universiteit in Shanghai is dit een relatief voor de hand liggend motief. Chinese autoproducenten roepen nu op om als tegenmaatregel de importtarieven te verhogen voor auto's met een motorinhoud van meer dan 2,5 liter om de uitstoot van kooldioxide terug te dringen.

Ook willen Chinese bedrijven een antidumpingsonderzoek naar bepaalde varkensvleesproducten uit de EU, meldt de Global Times. Overigens stelt China open te staan voor een dialoog over de auto-importen om een handelsoorlog te voorkomen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer