Frievar+krijgt+aandeel+in+Vlees+van+Wolvega
Nieuws
© Varkens Archief

Frievar krijgt aandeel in Vlees van Wolvega

Groothandel Vlees van Wolvega is sinds 1 juni deels in handen van Frievar. Voor het ketenconcept betekent dit een sterkere positie in de markt.

Oud-eigenaar Roelof Koning draagt zijn vleesgroothandel over aan bedrijfsleider August de Jong en zijn partners van Frievar en Koopman Invest. Hij en zijn vrouw willen zich in andere zaken verdiepen.

Vlees van Wolvega verandert organisatorisch gezien niet veel. Gerke en Klaas-Harm Koopmans, Wim van Sambeek en Niels van Doorn vormen samen met de Jong als bedrijfsleider de nieuwe organisatie.

Klanten en leveranciers kunnen er volgens Frievar op vertrouwen dat de activiteiten onverminderd doorgaan en de gemaakte afspraken van kracht blijven. Het assortiment blijft ook ongewijzigd.

Betere positie voor ketenregisseur

Frievar is een franchiseformule voor Nederlandse varkenshouders. Ze heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot ketenregisseur. 'Van zaadje tot karbonaadje beheersen wij elke schakel binnen de keten', zo is te lezen op de website. De overname versterkt Frievars positie in de markt.

De groothandel Vlees van Wolvega biedt al jaren continuïteit aan het ketenconcept. 'Deze overname zorgt ervoor dat we de keten verder sluiten om onze positie in de markt te versterken', meldt Frievar.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer