Compaxo+mag+varkensvleesactiviteiten+Pali+Groep+overnemen
Nieuws
© Varkens Archief

Compaxo mag varkensvleesactiviteiten Pali Groep overnemen

Compaxo in Zevenaar mag de varkensvleesactiviteiten van Pali Geldrop overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt vrijdag 1 maart besloten. Dit betekent dat de vleesvarkens van Pali Group vanaf 1 april 2024 bij Compaxo worden geslacht, waarna een gedeelte verder verwerkt wordt bij Pali Meat in Oss.

Voor de varkensslachterij van Pali Group in het Brabantse Geldrop zijn onvoldoende mogelijkheden om verder te groeien. Dit komt onder meer door beperkingen in de vergunning. Verder groeien is, volgens Pali Group, een voorwaarde om de kostenefficiëntie te verbeteren en een goede marktprijs te kunnen blijven betalen.

Compaxo Groep zoekt al langer naar mogelijkheden om de activiteiten in Zevenaar uit te breiden. Door overname van de slachtactiviteiten van Pali Geldrop kan Compaxo dat realiseren en de capaciteit van de nieuwe slachterij beter benutten.

Voor wat betreft de aanvoer van vleesvarkens blijft Compaxo werken zoals het momenteel ook al doet.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 5°
  70 %
Meer weer