Varkensnotering+Vion+overstijgt+2+euro+per+kilo
Nieuws
© Vion

Varkensnotering Vion overstijgt 2 euro per kilo

De vleesvarkensnotering van Vion stijgt voor week 10 met 3 cent naar 2,02 euro. De andere grotere Nederlandse varkenslachterijen - Compaxo, Van Rooi, Westfort en Pali Group - laten hun varkensprijzen toenemen met 3 cent per kilo geslacht gewicht en noteren allemaal 1,95 euro.

Vion spreekt over een ruim voldoende aanbod en een zwakke vraag. Marktexperts zien echter wel 'een betere stemming' op de vleesvarkensmarkt, wat de stijging rechtvaardigt.

In navolging van de Duitse noteringen loopt ook de Nederlandse notering sinds begin februari op. Slachtbedrijven in Europa klagen daarover. Zij spreken over een 'groeiende kloof' tussen het aanbod van varkensvlees en de vraag vanuit de markt. Daardoor kunnen zij de prijsstijging niet doorberekenen aan de klant.

Marktkenners noemen de stemming op de varkensmarkt 'verbeterd'. Het aanbod van vleesvarkens is weer wat gekrompen. Daarnaast is er een begin gemaakt met het invriezen van vlees met het oog op het barbecueseizoen in de zomermaanden. Door de hoge energiekosten was er rond de jaarwisseling niet veel varkensvlees op voorraad en ook is duidelijk dat slachtrijpe varkens de komende weken waarschijnlijk niet goedkoper gaan worden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 5°
  70 %
Meer weer