Reudink+gaat+biologisch+voer+produceren+in+Beieren
Nieuws
© Arvesta

Reudink gaat biologisch voer produceren in Beieren

De biologische voertak van ForFarmers Reudink gaat biologisch varkens- en pluimveevoer produceren bij Mischfutter Werke Mannheim in Ichenhausen in Beieren. Het Duitse bedrijf produceert het veevoer volgens de receptuur van Reudink.

Zo kan Reudink zijn bestaande klanten in Zuid-Duitsland beter bedienen. Bovendien biedt de Zuid-Duitse markt goede omstandigheden voor verdere groei in biologisch, ook voor Reudink. Lokale productie is daarbij een belangrijke voorwaarde.

Mischfutter Werke Mannheim, onderdeel van het Belgische Arvesta, produceert sinds 2017 biologisch gecertificeerde diervoeders in Ichenhausen. De locatie beschikt over alle benodigde kwaliteitskeurmerken om biologische voeders te maken voor zowel het EU-concept als de Duitse concepten Bioland en Naturland.

Eerst begint de productie van biologisch gecertificeerde varkens- en pluimveevoeders. In februari wordt het eerste Reudink-voer geleverd.

Duidelijke ambitie

Duitsland heeft een duidelijke ambitie wat betreft groei van biologisch voedsel, weet directeur Judith Hofland van Reudink. 'De loonproductie bij Mischfutter Werke Mannheim onderstreept ons vertrouwen in de biologische sector en de meerwaarde van biologisch voor een duurzame veehouderij, ook op lange termijn.'

Reudink heeft drie productielocaties voor biologisch voer. Behalve uit Ichenhausen komt er ook biologisch voer uit het Duitse Gescher en het Gelderse Lochem.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer